Όλα τα οφέλη του Ελαιολάδου για την υγεία.

To ελαιόλαδο είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής γιατί τα οφέλη για την υγεία μας είναι πολλές. Οι ειδικοί συνιστούν  να καταναλώνουμε δυο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σαν ημερήσια δόση. Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου ανά άτομο στον κόσμο.

Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν υπάρξει πολλές μελέτες σ’ όλο το κόσμο που εξετάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου για την υγειά.
Σας αναφέρουμε τα σημαντικότερα οφέλη παρακάτω:

  1. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά ελαιόλαδο, ακόμα και ωμό ελαιόλαδο, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες ν’ αναπτύξουν καρδιαγγειακές νόσους, όπως υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
  2. Επίσης βοηθά στη μείωση των προβλημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, στις θρομβώσεις και στον μεταβολισμό των υδατανθράκων.
  3. Βοηθά στην μείωση του κινδύνου της κατάθλιψης.
  4. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
  5. Προστατεύει από ελκώδη κολίτιδα.
  6. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, λόγω της Ελαιοκανθάλης που είναι μια φυσική φαινόλη που βρίσκουμε σ’αυτό, η οποία έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου ή συναφών νευροεκφυλιστικών ανοιών.
  7. Βοηθά στην πρόληψη της οξείας παγκρεατίτιδας.
  8. Προστατεύει το συκώτι.

Το παρόν κείμενο διαθέτει πληροφορίες για τα οφέλη του Ελαιολάδου για την υγεία μας και όχι ιατρικές συμβουλές.

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?

By signing up, you agree to our Privacy Policy and European users agree to the data transfer policy.