Μπισκότα Αμυγδάλου (αμυγδαλωτά)

Ο Μπάρμπα-Σάββας σας έχει μία συνταγή (μπισκότα αμυγδάλου (αμυγδαλωτά)) άκρως ελληνική και γευστική με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά ελληνικά προϊόντα από το παραδοσιακό παντοπωλείο του.

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 μπισκότα)
3 ασπράδια
1 κούπα ζάχαρη s
⅛ κουταλάκι αλάτι
500 gr. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
⅛ κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας λικέρ λεμόνι ή λεμοντσέλο
30 ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Ρίξτε τα ασπράδια, 1⁄2 κουταλάκι σούπας και το μισό αλάτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Χτυπήστε τα ασπράδια με το χτυπητήρι ή με μίξερ χειρός σε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται. Αφήστε τα στην άκρη.

Σ’ ένα μπωλ μεγάλου μεγέθους, βάλτε μαζί τα αλεσμένα αμύγδαλα, το εκχύλισμα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε το το μίγμα με τα ασπράδια σε αυτό με τα αμύγδαλα.

Υγράνετε τα χέρια σας με το λικέρ λεμονιού και μοιράστε το υλικό σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού. Παίρνοντας ένα- ένα τα κομμάτια πλάστε τα με τις παλάμες των χεριών σας. Αφού τελειώσετε με όλο το υλικό, μεταφέρετε τα πλασμένα αμυγδαλωτά σε διπλό αντικολλητικό χαρτί. Πιέστε τα με τον αντίχειρα έτσι ώστε να γίνουν πιο επίπεδα αφήνοντας το αποτύπωμά σας. Σε κάθε αποτύπωμα τοποθετήστε από ένα αμύγδαλο.

Ψήστε τα εναλλάσσοντας τα αντικολλητικά φύλλα από πάνω προς τα κάτω και από εμπρός προς τα πίσω κατά τη μέση του ψησίματος, έως ότου τα μπισκότα πάρουν χρυσαφί χρώμα και σταθεροποιηθούν, για 20-25 λεπτά. Τα μπισκότα θα σκληρύνουν καθώς παγώνουν. Κρατήστε τα έως 7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο.

 

 

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?

By signing up, you agree to our Privacy Policy and European users agree to the data transfer policy.