Ρεβυθάδα. Το μυστικό της επιτυχίας!

Ο Μπάρμπα-Σάββας σας έχει μία συνταγή (ρεβυθάδα) άκρως ελληνική και γευστική με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά ελληνικά προϊόντα από το παραδοσιακό παντοπωλείο του.

ΥΛΙΚΑ
½ kg ρεβύθια Θεσσαλίας καθαρισμένα πλυμένα
1 κ. γλ. σόδα φαγητού
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Elawon
1 φύλλο δάφνης
άνθος αλατιού Χίων
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μυστικό για τη σωστή παρασκευή της είναι το πήλινο δοχείο και το απίστευτα αργό μαγείρεμα της, έτσι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα πήλινο σκεύος με καπάκι. Ξεκινάμε τη παρασκευή αυτής της σούπας τη προηγούμενη ημέρα. Βάζουμε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το λάδι, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να τα σκεπάσει(περίπου 9 εκ. από την επιφάνεια). Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς σιγανή και τα σιγοβράζουμε ώσπου τα ρεβίθια να μαλακώσουν λιγάκι, 40-45 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια μεγάλη πήλινη χύτρα. Την κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί ώσπου τα ρεβίθια να μαλακώσουν, 2 ώρες περίπου.

Ο χρόνος ψησίματος δεν είναι ποτέ ακριβής, επειδή εξαρτάται πολύ από την ηλικία των ρεβιθιών-αν ήταν στο ράφι για πολύ καιρό, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Όπως κι αν έχει, τα ρεβίθια θα πρέπει να παραμείνουν ολόκληρα και να μην διαλυθούν, αλλά η σούπα να είναι πηχτή. Όσο ψήνονται τα ρεβίθια, ελέγχουμε το νερό κάθε τόσο και προσθέτουμε κι άλλο, αν χρειάζεται για να μην κολλήσουν. Βγάζουμε το φύλλο δάφνης.

 Η ρεβυθάδα σερβίρετε ζεστή. Όλα τα προϊόντα θα τα βρείτε στον παραδοσιακό παντοπωλείο Savvas που βρίσκεται στην Μύκονο (Χώρα Μυκόνου).

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?