Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Ο Μπάρμπα-Σάββας σας έχει μία συνταγή (κρεμμυδόπιτα Μυκόνου) άκρως ελληνική και γευστική με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά ελληνικά προϊόντα από το παραδοσιακό παντοπωλείο του.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Αrmakadi»
100 ml χλιαρό νερό
½ κ.γ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό τυροβολιά από «Τυροκομείο Μυκόνου»
3 κιλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα
75 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Armakadi»
4 αυγά
αλάτι - πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ
Ανακατεύετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά (αυγό, ελαιόλαδο, αλάτι). Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα μόνη της. Αφήνετε για μια ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ
Ετοιμάζετε την γέμιση βάζοντας το τυρί σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τα υλικά για να ενοποιηθούν. Αλείφετε με λάδι ένα μέτριο ταψί.
Κόβετε την ζύμη στην μέση και με τον πλάστη ανοίγετε σε δύο φύλλα.
Στρώνετε το πρώτο φύλλο στο ταψί.Απλώνετε την γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο.Γυρίζετε το κομμάτι του κάτω φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα.
Λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας και χαράζετε με ένα μαχαίρι. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45΄- 50΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Η Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου είναι έτοιμη να τη σερβίρετε! Όλα τα προϊόντα θα τα βρείτε στον παραδοσιακό παντοπωλείο Savvas που βρίσκεται στην Μύκονο (Χώρα Μυκόνου).

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?