Πέννες με σάλτσα μανιταριού και τρούφα

Ο Μπάρμπα-Σάββας σας έχει μία συνταγή (πέννες με σάλτσα μανιταριού και τρούφα ) άκρως ελληνική και γευστική με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά ελληνικά προϊόντα από το παραδοσιακό παντοπωλείο του.

ΥΛΙΚΑ (3-4 άτομα)
¾ - 1 πακέτο Πέννες ζυμαρικών ΝΙΑΜΑ (400γρ)
80γρ σάλτσα μανιταριού με τρούφα (1 βαζάκι) DRYAS
30-50 gr βούτυρο
8 μαύρες ελιές, καθαρισμένες από τα κουκούτσια και κομμένες στην μέση κατά μήκος
Αλάτι Χίων για το βράσιμο (2-3 κ.σ.)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Τα βράζετε al dente. Τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν. Τους προσθέτετε το βούτυρο και τη σάλτσα τρούφας και ελιάς. Ανακατεύετε. Αν ξεφεύγει ο χρόνος ή σας φαίνονται λίγο στεγνά, προσθέτετε ένα μέρος από το νερό που έβρασαν και το οποίο κρατήσατε.

Σερβίρισμα: Σε ζεστά πιάτα ή πιατέλα τακτοποιείστε το σπαγγέτι με σάλτσα τρούφας και ελιάς προσθέτοντας στο πλάι και πάνω τις κομμένες ελιές.

 

 

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?

By signing up, you agree to our Privacy Policy and European users agree to the data transfer policy.