Πέννες με σάλτσα μανιταριού και τρούφα

Ο Μπάρμπα-Σάββας σας έχει μία συνταγή (πέννες με σάλτσα μανιταριού και τρούφα ) άκρως ελληνική και γευστική με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά ελληνικά προϊόντα από το παραδοσιακό παντοπωλείο του.

ΥΛΙΚΑ (3-4 άτομα)
¾ - 1 πακέτο Πέννες ζυμαρικών ΝΙΑΜΑ (400γρ)
80γρ σάλτσα μανιταριού με τρούφα (1 βαζάκι) DRYAS
30-50 gr βούτυρο
8 μαύρες ελιές, καθαρισμένες από τα κουκούτσια και κομμένες στην μέση κατά μήκος
Αλάτι Χίων για το βράσιμο (2-3 κ.σ.)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Τα βράζετε al dente. Τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν. Τους προσθέτετε το βούτυρο και τη σάλτσα τρούφας και ελιάς. Ανακατεύετε. Αν ξεφεύγει ο χρόνος ή σας φαίνονται λίγο στεγνά, προσθέτετε ένα μέρος από το νερό που έβρασαν και το οποίο κρατήσατε.

Σερβίρισμα: Σε ζεστά πιάτα ή πιατέλα τακτοποιείστε το σπαγγέτι με σάλτσα τρούφας και ελιάς προσθέτοντας στο πλάι και πάνω τις κομμένες ελιές.

 

 

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?