Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα τρούφας

Ο Μπάρμπα-Σάββας σας έχει μία συνταγή (ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα τρούφας) άκρως ελληνική και γευστική με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά ελληνικά προϊόντα από το παραδοσιακό παντοπωλείο του.

ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)
28 gr λευκή ή μαύρη τρούφα
3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
120 gr. άγρια μανιτάρια τύπου chanterelle κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι θυμάρι ψιλοκομμένο
500 gr. ταλιατέλες
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
1⁄3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1⁄4 κουταλάκι αποξηραμένη λεβάντα
85 gr. κάρδαμο, ψιλοκομμένο
Τριμμένο πεκορίνο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόψτε το ένα τρίτο της τρούφας και ρίξτε το στην κρέμα. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για έξι ώρες.

Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι 30 εκατοστών σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία. Τσιγαρίστε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα για 6-8 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε τα για 8 λεπτά.

Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και αφήστε το μίγμα να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο. Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο βραστό νερό έως ότου γίνουν al dente, για περίπου 7 λεπτά. Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στο τηγάνι.

Προσθέστε την παρμεζάνα, τη λεβάντα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακινήστε καλά. Γρανίρετε με το κάρδαμο και το πεκορίνο και σερβίρετε αφού προσθέσετε με την υπόλοιπη τρούφα.

 

 

Scroll Up