Τζατζίκι το παραδοσιακό

Ο Μπάρμπα-Σάββας έχει μια συνταγή για το κλασσικό μας τζατζίκι με υλικά απλά, καθημερινά που μπορείτε να τα βρείτε στο παντοπωλείο.

Χρόνος εκτέλεσης: 10’

Υλικά (για 4-6 μερίδες) :
• 300 gr γιαούρτι στραγγιστό Μυκόνου
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο «Vaoni»
• 1 πρέζα αλάτι «ΧΙΩΝ»
• Λίγο λευκό πιπέρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. ξύδι «Ξύδι με πετιμέζι Αρόη»
• ½ μάτσο άνηθο ή μαϊντανό
• 1 αγγούρι καθαρισμένο

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε το αγγούρι και τρίβουμε στον τρίφτη. ‘Εάν θέλουμε παρ’ όλ’ αυτά κρατάμε τη φλούδα, καθώς εκεί βρίσκονται όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Βάζουμε το αγγούρι σε μία πετσέτα να στραγγίζει και τη σφίγγουμε γερά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αγγούρι και το ξύδι.
Λιώνουμε το σκόρδο με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Σερβίρετε με πίτες για σουβλάκι & ελαιόλαδο. Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε με ψητό κρέας!

Scroll Up

Interested in Greek traditional Products?